Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Gönende Bilim Şenliği…

Gönende Bilim Şenliği…

Bilim şenliğinde birbirinden ilginç çalışmalar göz doldurdu Gönendeki tüm okulların katılımıyla Gönen Bilim Şenliği düzenlendi.

Bilim şenliğinde birbirinden ilginç çalışmalar göz doldurdu
Gönen`deki tüm okulların katılımıyla Gönen Bilim Şenliği düzenlendi. 
Bu yıl ilk kez düzenlenen Bilim Şenliğinde 200`e yakın öğrencinin çalışması, stantlarda sergilendi. 
Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz`ın katılımıyla açılan Bilim Şenliğinde, öğrencilerin hazırladığı proje ve icatlar, hayranlık uyandırdı.
Hafta başında Kitap Fuarı açan Gönen İlçe Milli Eğitimim Müdürlüğü, Balıkesir genelinde bir ilke imza atıp Gönen 1. Bilim Şenliği düzenledi.
200 öğrencinin hazırladığı eser ve ürünlerin sergilendiği Bilim Şenliğinde, öğrencilerin eserleri katılımcıları hayran bırakırken, icatlarından dolayı öğrencileri kutlayan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Bilim Şenliğinin Gönen kadar eğitim camiası için de önemli bir etkinlik olduğunun altını çizerek "Atatürk`ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine yükselmek istiyorsak, bu tür etkinlikleri teşvik etmeli ve arttırmalıyız" dedi.
Bilim Şenliğinin, Gönen için çok önemli kazanç olduğunu söyleyen Kaymakam Hüseyin Parlak ise, öğrencilere "bu projeleri hazırlamak için verdiğiniz çaba, üç yıl gittiğiniz dershane ve sınavlardan daha önemli" diye seslendi.
Gönen`de eğitim adına çok olumlu gelişmeler yaşandığını da kaydeden Kaymakam Parlak, "Gönen`de güzel şeyler oluyor. Önce, `Bir öğrenci bir sporcu` kampanyası, ardından kitap fuarı şimdi de Bilim Şenliği. Hepsi sizleri geleceğe hazırlamak için yapılan çalışmalardır" diyerek konuşmasını tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false